La famiglia Martellozzo van Bellussi

La famiglia Martellozzo van Bellussi

De consumptie van prosecco heeft een stormachtige groei doorgemaakt in het laatste decennium. Ook de Nederlandse consumenten zijn als een blok gevallen voor de betaalbare bubbel. Toch is prosecco al veel langer hier te krijgen. Vanaf het begin, een kleine 30 jaar geleden, staan de prosecco’s van Bellussi in de Hollandse schappen. Tijd om eens kennis te maken met de opera- en kunstminnende familie Martellozzo. Oprichters en eigenaars van Bellussi. Enrico, Giovanni en Francesca Martellozzo zijn een familie met smaak. – TEKST CHARLOTTE VAN ZUMMEREN 

La famiglia Martellozzo van Bellussi

Het wijngebied Veneto in het noordoosten van Italië is een van de meest productieve wijnstreken van Italië. Ook Amarone, Ripasso, Soave en Lugana komen hiervandaan. De Alpen en het zachte en zonnige mediterrane klimaat zorgen voor prachtige wijnen én prosecco’s. De familie, oftewel la famiglia Martelozzo van Bellussi is gespecialiseerd in prosecco’s en andere mousserende wijnen. Het hart van het bedrijf klopt in Valdobbiadene in Veneto, in het DOCG-gebied. En vader, zoon en dochter Martellozzo werken in het bedrijf.. De naam Bellussi is afgeleid van de snoeimethode bellussare die bij prosecco hoort. Neem vooral eens een kijkje op de website van Bellussi. Het aantal mousserende wijnen dat ze hier maken, valt nauwelijks op te sommen. Daarbij moet gezegd worden dat Bellussi zich toelegt op de productie van prosecco’s van hoge kwaliteit. Die desondanks niemands portemonnee pijn doen. De prosecco’s van Bellussi kosten rond de € 10 in Nederland.

 

Benieuwd naar meer over La famiglia Martellozzo? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 74. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.