Kanonkop

Kanonkop

Abrie Beeslaar weet niet alleen de druiven van de hellingen van de Simonsberg in de fles te krijgen, maar ook magie. Hij is de wijnmaker bij Kanonkop Wine Estate in Stellenbosch in de West-Kaap.
Tekst: Marjolein Schuman | Beeld: Abrie Beeselaar

Maar liefst drie keer werd Abrie benoemd tot International Winemaker of the Year en in 2018 werd hij de eerste Zuid-Afrikaanse wijnmaker die een van zijn wijnen, de Kanonkop Paul Sauer 2015, een perfecte score van 100 punten zag ontvangen van de Britse Master of Wine Tim Atkin. Dat de kwaliteit constant hoog is, bewijzen ook alle trofeeën, gouden medailles en certificaten van verdienste die Kanonkop binnensleepte. Een goede kelderwijn om in te investeren! Met enige regelmaat gaan verschillende kavels onder de hamer bij het Zuid-Afrikaanse veilinghuis Strauss & Co, en dan hebben we het over veilingkavels van een of meerdere flessen – vaak zes stuks.

Om precies te zijn werden na de oprichting van het veilinghuis vanaf juni 2019 al 276 lots Kanonkop aangeboden waarvan 88 procent werd verkocht voor een totaalbedrag van € 230.500. Bij de jaarlijkse veiling van Cape Winemakers Guild worden zeldzame flessen Kanonkop aangeboden, maar die staat pas weer in oktober 2024 gepland. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands