JOHAN MALAN – EEN MAN MET SMAAK

JOHAN MALAN – EEN MAN MET SMAAK

Mousserende wijnen worden niet alleen in de Champagne gemaakt, maar ook op vele andere plekken in de wereld, zoals Zuid-Afrika. De familie Malan heeft hier letterlijk en figuurlijk de Vonkelwijn uitgevonden: mousserende wijnen van hoge kwaliteit, die vele prijzen winnen. En… ze maken nog meer wijnen. TEKST CHARLOTTE VAN ZUMMEREN

De Kaap was eeuwen geleden een veilig toevluchtsoordoord voor Franse hugenoten. In eigen land waren zij hun leven niet meer zeker, maar in Zuid-Afrika werden de hugenoten met open armen ontvangen. Een van die vluchtelingen was Jacques Malan, hij kwam aan in 1688. Een paar eeuwen later wordt zijn nazaat Frans Malan een ware pionier in de Zuid-Afrikaanse wijnbusiness. Hij introduceerde bijvoorbeeld het mise en bouteille au chateau, het bottelen op het domein zelf, én de Vonkelwijn.

Tegenwoordig wordt Simonsig – zoals de nieuwe naam voor het domein luidt, doelend op het magnifieke uitzicht dat het estate heeft op de Simonsberg – geleid door de twee broers François (wijngaard) en Johan (kelder) Malan. Ze beschikken over 210 hectare aan wijngaarden, beplant met een compleet aanbod aan druivenrassen. Deze generatie weet de wijnwereld keer op keer te verrassen met in kwaliteit toenemende wijnen. Toch wordt slechts een deel van de productie uitgevoerd naar het buitenland; de binnenlandse markt voorziet in de helft van Simonsigs omzet.

Lees het hele verhaal nu in #WINELIFE#56. Bestel hem hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.