FELIPE TOSO, DRUIVEN DJ IN CHILI

FELIPE TOSO, DRUIVEN DJ IN CHILI

Felipe Toso weet wel raad met de artiesten van zijn label. Syrah, chardonnay, sauvignon: hij voedt ze op in de mooiste stijlen, mono of in de mix. De wijnmaker van Viña Ventisquero bezit dan ook een ongekend smaakvermogen.

Hello Felipe, can you hear us?
Als je tijdens de drukte van de oogst kunt spreken met de hoofdwijnmaker, dan heb je geluk. We bellen naar Chili waar Felipe Toso omringd wordt door een tienduizendkoppige menigte. Van druiven welteverstaan, en ze staan op knappen, vol van sappen. Felipe stuurt ons een selfie. Door de mist kunnen we het Andesgebergte op de achtergrond nauwelijks zien, maar het is er wel. De wijngaarden van Ventisquero strekken zich uit van de kust tot aan de hoogvlakte. Felipe: “As we speak sta ik druiven te proeven. Ik denk dat we hier volgende week op grote schaal gaan plukken. Drie weken geleden in maart zijn we begonnen met de pinot noir en chardonnay en de merlot is net van start gegaan.”

Ziet de oogst er goed uit?
“Ja, ik ben positief over 2019. De weersomstandigheden zijn goed geweest, de druiven zijn van hoge kwaliteit.”

Elke druif zijn eigen plukmoment?
“Elk ras, elke wijnstreek ook. Het is geen massaproductie. Ik denk dat mensen zich dat soms niet genoeg realiseren; we zijn geen industrie maar echte boeren die constant met het weer bezig zijn. Chili is net als de Europese wijnlanden Duitsland, Frankrijk en Italië. Als je naar de bergen gaat heerst er een ander klimaat dan aan de kust en dat verschilt weer erg van het klimaat rond de wijndorpen.”

Lees het hele verhaal in #WINELIFE#58. Bestel hem hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.