Familiezaken

Familiezaken

Een deel van de Ceci-clan bespreekt in de kelder hun Verdicchio. Deze frisse witte wijn wordt gemaakt in de Italiaanse streek Le Marche, ook wel de Marken genoemd, aan de Adriatische Zee. Andrea Ceci (rechts) heeft samen met zijn broer Francesco (links) en zus Alessandra de leiding over familiebedrijf Vignamato, maar padre Maurizo is nog altijd het middelpunt.
Tekst: Marjolein Schuman | Beeld Vignamato

Azienda Agricola Vignamato is al vier generaties in handen van de Ceci’s. Umberto richtte het op, zijn zoon Amato bracht de eerste wijn op de lokale markt en onder leiding van Maurizo en zijn vrouw Serenella groeide het uit tot voorbeeld voor de regio. De jonge garde leidt Vignamato nu naar nieuwe uitdagingen, liefdevol geholpen door hun ouders. Enerzijds door de oude wijngaarden te verzorgen en te behouden. Anderzijds door nieuwe plekken te verkennen, met de eigenaardigheden van de verschillende wijngaarden in hun achterhoofd.

Er wordt biologisch gewerkt, want zo versterk je volgens Andrea je territorio, je grondgebied. De verdicchio-druiven zijn daardoor authentieker en de allerbeste uitdrukking van het terroir in Castelli di Jesi. En altijd is er die zeewind. Die legt een laagje zout op de wijngaarden waardoor de wijnen ziltig worden. 

Verder lezen? Dat kan in WINELIFE Magazine editie 90. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands