De laatste druppel: Van Puglia tot Peru

De laatste druppel: Van Puglia tot Peru

Van Puglia tot Peru

– Tekst Karin Leeuwenhoek

Sommelier Antonello Nicastri wordt emotioneel als hij het over zijn liefde voor wijnen en eten heeft. 

HOE BEGON JOUW PASSIE VOOR WIJN?
‘Die vloeide voort uit mijn liefde voor eten en de gastronomie. In 2007 werkte ik bij een vijfsterrenhotel in mijn geboortestreek Puglia in Zuid-Italië, een betoverende plek, een soort oase. Daar stak mijn manager me aan met zijn passie en leerde ik de lokale wijnen kennen. Wijnen waarin je de warmte van het land en het karakter van de wijnboeren, hun leven dat vervlochten is met de wijnstokken en traditie, kunt proeven.’

WAAROM VERTROK JE NAAR NEDERLAND?
‘Omdat mijn geliefde Puglia echt een wijngebied is, leer je er niet gauw andere, internationale wijnen kennen. Ik wilde me ontwikkelen, verbeteren en mijn wijnkennis vergroten en dat bracht me naar andere delen van
de wereld. Maar Puglia volgt me altijd in mijn hart.’

Lees het volledige interview in WINELIFE 67. Deze editie bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

nl_NLNederlands