Cuvée ‘Grande Vallée’ *GESLOTEN*

Cuvée ‘Grande Vallée’ *GESLOTEN*

WINELIFE ging op bezoek bij champagneproducent Fabrice Pouillon; de wijnmaker die een nieuwe methode van champagne presenteert. Een spannende innovatie in het meest complexe wijngebied ter wereld. We spreken hem over zijn ‘Méthode Fabrice’, zijn leven en wat hij meemaakt in dit bijzondere Franse wijngebied!
– TEKST EN BEELD NIEK BEUTE

Cuvée ‘Grande Vallée: ‘Proef zelf maar.’

We vragen of het echt een verschil maakt in de uitkomst van de wijn; smaakt het anders? Vol plezier plopt Fabrice een fles van zijn nieuwe cuvée ‘Grande Vallée’ open en zegt: ‘Proef zelf maar.’ En terwijl hij de wijn inschenkt, vertelt hij dat de vergistingen op fles langzamer en beter verlopen. Het lijkt alsof de gisten beter overweg kunnen met deze voedingsstof. De mousse wordt zachter en beter geïntegreerd in de wijn. Ook de textuur van de wijn wordt rijker zonder de wijn langer op de gisten te laten rijpen.

We proeven de wijn en begrijpen direct wat hij bedoelt. De wijn heeft het mondgevoel van een rijke vintage cuvée en de mousse is zacht en zit vooral diep verweven in de wijn. Iets wat je niet zou verwachten van een wijn die nog geen twintig maanden rijping op fles heeft genoten. Het gesprek valt zowaar stil terwijl we genieten van deze charmante wijn.

Bekijk hier wat Niek Beute van de cuvée ‘Grande Vallée’ vindt:

Win een gesigneerde magnum van Champagne Pouillon

Deze magnum champagne is het ideale formaat fles voor een klein feestje met je vrienden?! Ben jij de connoisseur van jouw vriendengroep?! Dan maak je straks een Top Notch indruk met deze gesigneerde magnum van Champagne Pouillon. Jij kan die eerste persoon in Nederland zijn die dé nieuwe cuvée “La Grande Vallée” Premier Cru in Magnum formaat ontvangt? De Methode Fabrice is one of a kind champagne met zeer elegante bubbels die volgens een nieuwe methode worden vervaardigd. Dat maakt deze champagne juist zo speciaal. Deze magnum is een echt collectors item omdat er in totaal maar 6 magnums beschikbaar zijn in heel Nederland.

Wil jij kans maken op de gesigneerde magnum van Champagne Pouillon?

Deze winactie is gesloten

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands