Er zijn van die bedrijven die letterlijk alles goed doen. Ze maken fijne wijn, ze werken milieuvriendelijk en zijn ook nog eens goed voor hun werknemers. Hoe doen deze ‘droombedrijven’ dit toch? We vragen het aan de wijnmaker Craig McAllister van Kendall-Jacksons La Crema.
Tekst: Petri Houweling | Beeld: La Crema
Wie is Craig McAllister?
Craig is sinds 9 jaar Head Winemaker bij La Crema. Craig: ‘Onze grootste uitdaging is het weer, daarom is werken in deze cool-climatewijngaarden geweldig.’
Wie of wat is Kendall-Jackson?
‘Kendall-Jackson is een familiebedrijf en een van de grote spelers in Californië. Het is hun missie om wijnen te maken die consistent in kwaliteit en uitzonderlijk van smaak zijn. En dat lukt ze omdat ze alles, van de wijngaard tot de fles, strak in eigen handen houden. Sinds de oprichting in 1982 combineren ze innovatieve technieken met gezond boerenverstand. Ook zijn het visionairs, want in 1993 – toen klimaatverandering nog niet echt een ding was – zag La Crema het levenslicht.’
Kendall-Jackson combineert innovatieve technieken met gezond boerenverstand
Van wie kwam het idee om de koelte op te zoeken?
‘Het is een familiebedrijf en de bijbehorende dames dragen meer dan hun steentje bij. Van hen komt the call to action voor een groenere bedrijfsvoering op koele plekken. Barbara Banke is de grootste aanvoerster. Zij is de echtgenote van de oprichter Jess Jackson en is altijd op zoek naar de volgende, perfect gelegen wijngaard.’
Verder lezen? Dat kan in WINELIFE Magazine editie 91. Deze bestel je hier.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.
Lees gratis verder
Wil je dit artikel gratis verder lezen? Vul je e-mailadres in of log in met Google en lees direct verder.