AUTHENTIEKE ROSÉ MET PROVENCAALSE PIT

AUTHENTIEKE ROSÉ MET PROVENCAALSE PIT

De beroemde schilder Cézanne begreep al dat de Mont Sainte-Victoire een heel bijzondere plek was. De voet van deze berg in Puyloubier in het hart van de Provence vormt sinds 2006 het perfecte terroir voor het wijndomein van Guillaume en Virginie Philip, beter bekend als Domaine des Diables en vooral als MiP – Made in Provence. De immens populaire MiP Rosé Classic doet zijn naam als klassieker met recht eer aan en is ieder jaar opnieuw al uitverkocht voordat hij op de markt verschijnt! En omdat het voorjaar heel voorzichtig zijn intrede doet en de MiP Rosé vintage 2019 opnieuw veelbelovend is, schenken we graag wat meer aandacht aan het bijzondere wijnhuis achter deze wijn. DOOR SUZANNE WAGENAAR

Domaine des Diables is een jong en dynamisch familiebedrijf dat bekendstaat als het beste wijnbedrijf in de regio. Niet zo gek, want Guillaume en Virginie hanteren een geheel eigen filosofie waarin innovatie en voortdurend schaven aan de kwaliteit centraal staan. Dat levert ze inmiddels al negen jaar op rij een gouden medaille en de Prix d’Excellence op het prestigieuze Concours Générale Agricole op, zeg maar de Gouden Palm voor wijnboeren. Een unieke prestatie, die aangeeft hoezeer zij zich onderscheiden van hun collegawijnmakers in de regio. Ook de beoordelingen in de toonaangevende Franse wijngids Guide Hachette zijn jaar in, jaar uit lovend en de wijnen behoren regelmatig tot de Editor’s Choice. Het moge duidelijk zijn dat Domaine des Diables een voorbeeldfunctie vervult voor andere wijnbedrijven in de Provence.

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT
Guillaume en Virginie leerden elkaar kennen aan de universiteit van Montpellier, waar ze allebei wijnbouw studeerden. Het was liefde op het eerste gezicht en die liefde is nog altijd in de wijnen terug te proeven. Virginie komt uit een familie van wijnmakers en het koppel werkte in eerste instantie in het wijnbedrijf van haar vader. Daar creëerden zij hun Made in Provence-concept, oftewel MiP. Toen zij zelfstandig doorgingen, was dat in eerste instantie vanuit de garage onder hun huis. Pas later kochten zij het prachtige domein aan de voet van de Mont Sainte-Victoire.

Lees het hele verhaal in WINELIFE #64. Koop hem in de winkel of bestel hem hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.