ANDREAS LARSSON: WERELDSOMMELIER

ANDREAS LARSSON: WERELDSOMMELIER

Andreas Larsson was de beste sommelier van de wereld in 2007. Eigenlijk is hij dat nog steeds, want hij vent zijn kennis wereldwijd uit. Weet ook WINELIFE, want wij spraken Larsson persoonlijk tijdens een wijnproeverij in Châteauneuf-du-Pape.

De titel Best Sommelier Of The World is niet eenvoudig te verkrijgen. Jarenlange studie en proeven gaan eraan vooraf. De zwaarte valt te vergelijken met de studie voor Master of Wine. Sommigen noemen de Master of Wine wel een marathonstudie – je moet er geduld voor hebben en het lang kunnen volhouden – en vergelijken de aanloop naar Best Sommelier Of The World met een sprint vanwege de vereiste van directe toepasbaarheid bij wijn en spijs.

Larsson staat niet alleen bekend om zijn ongelooflijke proefvaardigheden en enorme kennis, maar ook om zijn vriendelijke en professionele aanpak. Hij is ontspannen en een zeer gewilde proever, spreker en educator binnen het uitgestrekte gebied van gastronomie, eten, wijn en andere dranken. Ondanks zijn titel en consultancywerk onderhoudt hij nog steeds zijn functie als wijndirecteur in het gerenommeerde restaurant PM & Vänner in Växjö, Zweden. Daar geeft hij supervisie aan het sommelierteam en werkt hij nauw samen met de chef-kok aan menu's en combinaties van eten en wijn. Hij beheert er ook een exquise kelder met wel 27.000 flessen met wijnen van overal ter wereld. Deze wijnkelder herbergt ongeveer 3.500 verschillende wijnen en behoort met zijn diversiteit tot de beste van Europa.

Lees het hele verhaal in #WINELIFE#57

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.