African wine sisters: Wine Power Woman

African wine sisters: Wine Power Woman

Een beetje wijnliefhebber weet wat voor prachtige wijnen Zuid-Afrika voortbrengt. Maar weet je ook dat een steeds groter aantal van wijnen afkomstig is van vrouwelijke wijnmakers? -TEKST MARJOLEIN SCHUMAN | FOTO’S CHAMBONÉ WIJNSTIJL

Ze worden de ‘Wine Power Women’ van Zuid-Afrika genoemd: vrouwelijke wijnmakers op de West-Kaap. Registervinoloog Angélique Chamboné leerde ze kennen toen ze daar werkte. Angélique geeft al jaren masterclasses over Zuid-Afrikaanse wijnen en organiseert proeverijen. Tijdens haar werkzaamheden in de wijnkelders bij een aantal gerenommeerde wijnmakers in Zuid-Afrika – als ‘kelderrat’ zoals ze zelf zegt – merkte ze dat ze in een mannenbolwerk terecht was gekomen.

Toen ze een aantal goede vrouwelijke wijnmakers ontmoette, vroeg ze waarom het internationale publiek hen nog niet kende. Ze gaven aan daar juist tegenaan te lopen; naamsbekendheid is voor vrouwen minder makkelijk te verkrijgen, ze moeten zich meer bewijzen. Wat ook meespeelt is een minder commerciële aanpak dan menig mannelijk wijnmaker. Reden voor Angélique om deze vrouwen als haar ‘African Wine Sisters’ in Nederland voor te stellen. Door middel van proeverijen en promotionele activiteiten brengt ze de wijnmaaksters voor het voetlicht. Inmiddels kent ze er heel wat persoonlijk en heeft ze als hun ‘Dutch Wine Sister’ in de kelders met ze samengewerkt.

 

Ben je benieuwd welke wine sisters wij hebben voorgesteld? Je leest het in de nieuwste Winelife editie 70. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.