5 vragen aan…

5 vragen aan…

De mannen van Bubbles by Bruud hebben het druk, en niet alleen in de feestmaand december. We drinken steeds meer mousserende wijn ánders dan champagne, en zij halen de Italiaanse spumantes hierheen. Onder hun klanten zijn restaurants als ‘t Vlasbloemeken, Fabuleux en Mr. & Mrs. in Haarlem. Reden genoeg om de heren eens aan de tand te voelen. Wijnand Broer doet het woord.

1. Eerst even over de naam. Wie kwam erop?

‘Wie de naam heeft bedacht weet ik niet meer precies, hij was er opeens. Naast de combinatie van onze namen als oprichters, BRoer en rUUD, was het een krachtige alliteratie en een leuke knipoog naar de meest voorkomende dosage bij mousserende wijn.’

2. Van waar die inzet voor Italiaanse bubbels?

‘Bubbles by Bruud is in 2010 ontstaan uit een wat uit de hand gelopen spontaan idee. Prosecco werd in Nederland opeens enorm populair, maar de kwaliteit was zo anders dan ik me van de vakanties in Italië kon herinneren. Daar wilden we verandering in brengen. We hadden een soort 4-hour workweek voor ogen met De Proseccoslijterij. Maar we zijn daarna verder gaan kijken, naar Franciacorta en TrentoDoc. En er is nog zo veel meer in Italië. En daarbuiten. Mousserend is een wijncategorie op zichzelf.’

Tekst Marjolein Schuman

Ben je benieuwd naar de andere 3 vragen? Je leest ze in de nieuwste Winelife editie 68. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands