Zon, zee & Joie de Vivre bij La Cerisaie

Zon, zee & Joie de Vivre bij La Cerisaie

De Languedoc heeft alles wat een succesvolle toeristische bestemming moet hebben; een overdaad aan zon, een koele zee en prachtige bergen. Het gebied is niet alleen zeer geschikt voor de zonzoekende levensgenieters onder ons, ook voor de wijnbouw is het een uiterst geschikt gebied. Het is de grootste wijnproducerende regio van Frankrijk. Tussen de Méditerranée en de uitlopers van de Pyreneeën is er bonte verzameling van verschillende terroirs met een grote diversiteit aan druivenrassen, bodems en er zijn zelfs verschillende klimaten te vinden.
Tekst en beeld: Petri Houweling

La Cerisaie bevindt zich in Saint Chinian, 30 km ten noorden van Beziers, Het is een van de bekendere appelaties in de Languedoc. Ook vanwege de twee soorten bodems: vulkanische schist en klei met kalksteen. Hier worden de typisch Zuid-Franse druiven aangeplant. De wijnen ervan passen fantastisch bij de lokale gerechten. Die komen allemaal langs tijdens de wijn-spijs week. Maar er komen ook wijnen van andere, internationale druivenrassen langs.

Je leert tijdens deze week wat de beste wijn-spijs combinaties zijn en vooral waarom dat zo is. Het is ook zeker geschikt voor mensen zonder grote wijnkennis. Tijdens de drie lessen leer je spelenderwijs alles over alle aspecten van het prachtige product wijn. Daarnaast gaan we de praktijk in door op bezoek te gaan bij bijzondere wijnhuizen en gerenommeerde restaurants. Kom je ook? Je vindt het complete programma hier.

Dit alles wordt -in het Nederlands- begeleid door vinoloog Petri Houweling. Frankrijk is haar favoriete wijnland waar ze regelmatig te vinden is met haar camper. Als Château-Petri is ze fulltime werkzaam in de wijn, ze werkt voor WINELIFE, ze geeft les, doet de organisatie van de betere wijnfeestjes en organiseert culinaire wijnreizen.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands