De door zoete wijn beroemde Zuid-Afrikaanse wijnboerderij Constantia gaat in de tweede helft van de 19e eeuw failliet. Oorzaken? Wijnstokziektes, personeelstekort na de afschaffing van de slavernij in 1834, en een smaakverschuiving van zoete wijn naar droge wijn. Een eeuw en meerdere eigenaren verder zorgen hun Sauvignon en Cabernet voor internationale roem. Maar er wordt stiekem gewerkt aan een zoete wijn 2.0 die de originele mythische wijn, zo geliefd bij velen in de 18e en 19e eeuw, moet evenaren. Vin de Constance wordt inderdaad een van de beste zoete wijnen ter wereld, recensenten als James Suckling en Robert Parker lopen ermee weg. Door de restsuiker en het alcoholgehalte kun je dit flesje geschiedenis tientallen jaren, zo niet generaties, bewaren.
GALL & GALL EN DIVERSE ONLINEWINKELS | € 70
Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 86. Deze bestel je hier.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.