World Verdejo Day, dé reden om 10 juni een fles Verdejo te openen!

World Verdejo Day, dé reden om 10 juni een fles Verdejo te openen!

Wijnliefhebbers opgelet! Ben je op zoek naar een goede reden om een fles wijn open te trekken? Op vrijdag 10 juni is het World Verdejo Day. De dag waarop we het zomerse karakter van de verdejo druif met fans over de hele wereld vieren en genieten van een extra lekker glas wijn.

Een dag speciaal voor Verdejo?

Jazeker, World Verdejo Day it is! De wijnmakers uit het Spaanse wijngebied Rueda hebben deze bijzondere feestdag aan hun eigen harde werk te danken. In de jarig zeventig ziet wijnproducent Marqués de Riscal potentie in Rueda. De bodem en het klimaat lenen zich namelijk voor fris wit. Dankzij de investeringen van deze producent floreren het gebied én de wijn, en vele (nieuwe) wijnmakers volgen.

In 1980 krijgt Rueda de D.O. status: Denominación de Origen. Dit is de Spaanse officiële aanduiding voor een kwaliteitswijngebied. De regio telt talloze wijngaarden en zijn er in Rueda meer dan 70 wijnproducenten die Verdejo-wijnen maken, wat ervoor zorgt dat Rueda de belangrijkste producent van Verdejo is. Iets om trots op te zijn!

Veelzijdige Verdejo

Rueda Verdejo staat bekend om zijn karakteristieke kruidige en krachtige geur, met een vleugje groene peper, en een intense droge smaak. Maar ook de frisheid en een verrassend stevige bite maken hem meer dan de moeite waard. De wijn staat bekend als dé terraswijn, maar hij smaakt in de lente, herfst en winter echt minstens net zo lekker!

Op 10 juni brengen we niet alleen een ode aan de druif zelf, maar óók aan de meer dan 70 wijnproducenten uit Rueda die zorgen dat we overal in Nederland een Rueda Verdejo van topkwaliteit kunnen bemachtigen.

Dat moet natuurlijk gevierd worden. Zorg dus dat je 10 juni een flesje Verdejo koud hebt staan! Olé!

Benieuwd naar het laatste nieuws over Rueda en Verdejo? Lees hier meer.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands