Wine Design: 3 mooiste toebehoren voor elk wijnmoment

Wine Design: 3 mooiste toebehoren voor elk wijnmoment

Winelife doorkruist de wereld op zoek naar de mooiste toebehoren om van elk wijnmoment een klein feestje te maken. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN

Wijnzeep

In bad met een wijntje, dat deden we al. Maar wist je dat er ook wijnzeep bestaat om je mee te wassen? Er zijn allerlei Franse versies, maar deze komt uit Amerika: bij Heather Swanepoel inGeorgia groeide een cursus zeep maken uit tot een familiebedrijf in zeep. Haar wijnvarianten, Chardonnay, Cabernet, Pinot Noir en Pinot Grigio, ontstaan door toevoeging van aroma’s aan een basis van olijfolie en kokosolie.

Winebox of soaps, 4 stuks | Uncommongoods.com Excl. verzending € 24,40

Lesje Geografie

Leuk en leerzaam: je favoriete wijnstreek als tekening aan de muur. Laat je gasten maar aanwijzen van welke appellatie de fles is die je zojuist hebt uitgeschonken. Je kunt kiezen uit verschillende form

aten kaarten van Spanje, Frankrijk en Italië met de wijnregio’s erop, maar er zijn ook regiokaarten waarop de herkomstgebieden verder worden gespecificeerd, zoals van Bordeaux of Castilla La Mancha. De prints zijn van galeriekwaliteit en worden in Nederland gedrukt op een vintage papiersoort.

Wijck. prints, met of zonder lijst | Wijck.com | vanaf € 19,90

Dutch designwijnpaal

Nee, zelf erlangs glijden kan niet, maar met je vingers liefkozend langs de flessen, dat kan wel. De wijnpaal wordt op maat gemaakt, van vloer tot plafond, in de meubelmakerij die ontwerpers Mike Plevier en Ruby Oudejans hebben opgericht. Desgewenst komt iemand hem thuis inmeten en plaatsen. Een prachtig Dutch Design-product vinden we, en dankzij FSC-gekeurd hout is de paal nog duurzaam ook.

Wijnpaal voor 20 flessen | wijnpaal.com | vanaf € 299

 

Wil je nog meer Wine Design items zien? Je vindt ze in Winelife editie 70. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.