Het Britse wijnmagazine Decanter komt deze week met wat wijntrends die we je niet willen onthouden. Onder andere gekoelde rode wijnen en hervulbare flessen. De Californische auteur Kate Cole beschrijft hier met name de situatie in de VS. Aan jullie de vraag of je dit ook als trend herkent.
Tekst: Ingrid Larmoyeur | Beeld: AI art by Vinissima
Gekoeld rood (‘chillable reds’) is de eerste trend die Cole signaleert. Omdat jongere wijnliefhebbers op zoek zijn naar lichtere wijnstijlen, zat dit er ook aan te komen natuurlijk. Elegant rood met een lager alcoholpercentage, en wellicht frisse zuren. En die koel je gewoon wat meer dan hun stevige broertjes.
Festival
In de VS neemt het aantal meerdaagse wijnfeesten af door minder bezoekers en stijgende kosten. Gelukkig lijkt dat voor ons land nog niet het geval, maar onze events duren dan ook meestal maar een dag.
Na de corona-lockdowns stroomden wijnhuizen in Californië weer vol met wijntoeristen. Gevolg? Tickets vooruit boeken en betalen. Gelukkig is dat weer over en kun je meestal weer gewoon langskomen.
Hervulbare flessen
In Oregon wil men de afvalstroom van glasflessen voor wijn drastisch verlagen door hervulbare flessen te gebruiken, zoals bij ons bijvoorbeeld bij bier. Een test met 720.000 hervulbare flessen van 16 wijnmakers in Oregon moet ca. 900 ton CO2-uitstoot voorkomen. Goed idee. Maar zou het hier ook een optie zijn, met dat enorme aanbod in Nederland?
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.