We are family

We are family

In 1994 kocht Ilja Gort zijn Château La Tulipe en hij had één grote droom: topwijn maken. Dat is gelukt, maar waarom verandert hij dan nu de naam van zijn ‘Liefdeskasteel’? – TEKST + BEELD REDACTIE

Ilja: “Mijn zoon Klaas (31) is opgegroeid op dit château en werkt er inmiddels tien jaar. Hij kent er elke wijnstok, elke boom en elke steen. Sinds een aantal jaren runt hij, samen met zijn vriendin Meriam, ook de kasteel-B&B. De wijnboerenminnares Caroline en ik besloten daarom dat de tijd rijp was dat Klaas de dagelijkse leiding van het château zou overnemen, zodat we ons met de hele familie nog beter kunnen concentreren op het produceren van duurzame wijn. Dat deden we al, maar door de klimaatverandering is de urgentie nu groter dan ooit. Daarom brengen we de Slurp- en La Tulipewijnen onder bij onze partner Cordier, een Frans wijnbedrijf dat voor onze merken al een aantal jaren de internationale exploitatie verzorgt. Met uitzondering van de wijnen geproduceerd vanuit ons château in Bordeaux: de Prestige en de Zero alcoholvrij, die krijgen de nieuwe naam van onze château: Gort & Gort.

Château La Tulipe heet vanaf nu: Château Gort & Gort

 

Benieuwd naar de nieuwste column van Ilja? Je leest het in WINELIFE Magazine 75. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands