Van kerk tot keuken

Van kerk tot keuken

Een gastvrouw en een chef-kok met ervaring in het topsegment in Nederland en België deden hun schort voor, staken hun handen uit de mouwen en verwenden iedereen die naar het zuiden kwam met het lekkerste eten. Een culinair sprookje? Nee, dit verhaal is echt gebeurd. – TEKST + BEELD REDACTIE

Ondanks de moeilijke tijden door de coronamaatregelen, zijn er gelukkig fanatieke horecaondernemers die gewoon een restaurant beginnen. Gloednieuw is bijvoorbeeld Ambrozijn in Valkenburg, waarvan de deuren in december opengingen. Ons wordt weleens verweten dat WINELIFE vaak proeft in de Randstad, dus bij deze een tip in het zuidelijkste klontje van Nederland. Het interieur alleen al is een bezoek waard, laat staan de gerechten – hedendaags vanuit een klassieke Franse basis, met moderne kooktechnieken en waarbij het hoofdingrediënt herkenbaar blijft. Zo viel ons oog meteen op de coquille met chorseneer, beurre noisette en rode vermout. Zou dat komen doordat het kruidige drankje vermout een versterkte wijn is? Over de wijnkaart zelf zijn we ook te spreken. Gerangschikt op smaakprofiel in plaats van herkomst en er staan ook Limburgse wijnen op. Met 15 open flessen is er bovendien genoeg keus om verschillende stijlen per glas bij de gerechten te proeven.

Griekse mythologie

Restaurant Ambrozijn is gevestigd in de Irenekerk uit 1891, waarvan het ontwerp wordt toegeschreven aan de beroemde architect Pierre Cuypers – van het Rijksmuseum en Centraal Station Amsterdam. Na een brand in 2018 is het pand gerestaureerd en verbouwd door designer Tim Reiters samen met de eigenaren chef Sven Nijenhuis en gastvrouw Joëlle Nijenhuis. De naam die zij kozen voor hun eerste eigen zaak, Ambrozijn, is afkomstig uit de Griekse mythologie, waarin ambrozijn het voedsel dan wel de drank van de goden is.

[…]

 

Benieuwd naar het hele artikel? Je leest ‘t in WINELIFE 75. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.