Dry January: even matigen. Een algehele pauze van de alcohol gedurende de eerste maand van het jaar. Je hoort er veel over deze maand en het wordt mateloos gepromoot. Prima natuurlijk, maar kun je niet beter het hele jaar verantwoord met alcohol omgaan dan 11 maanden uitbundig en dan één maand proberen helemaal te kappen?
Tekst: Ingrid Larmoyeur (Het Wijninstituut) | Beeld: AI art by Vinissima
Een sympathiek alternatief: Try January. Het idee? Probeer nieuwe, onbekende en verrassende dingen. Doorbreek routines, prikkel je nieuwsgierigheid en benut deze maand om inspiratie op te doen. Verlaat je comfort zone en ontdek iets nieuws. Dit kan variëren van het bezoeken van onbekende restaurantjes tot het uitproberen van nieuwe activiteiten, onbekende wijnen of wijngebieden, nieuwe drankjes (incl. 0%-alternatieven), of een zoektocht t.b.v. ‘minder maar beter’.
Probeer in plaats van je favoriete pinot grigio of merlot nu eens een Armeense wijn, een wijn van assyrtiko uit Santorini, een ‘Pet-Nat’ of Engelse sparkling wine, of een verfrissende kombucha of spannende mocktail (als je graag eens iets nieuws met 0% wilt proberen). Maar natuurlijk mag je ook een wijncursus volgen om nieuwe wijnen en wijngebieden te ontdekken.
Try January is een leuke manier om uit je vastgeroeste ritme te komen om eens wat echt anders te gaan proeven.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.