Toplijsten Ribera del Duero samengesteld door Cees van Casteren en 4 topsommeliers

Toplijsten Ribera del Duero samengesteld door Cees van Casteren en 4 topsommeliers

Op uitnodiging van het gerenommeerde wijngebied Ribera del Duero proefde Master of Wine Cees van Casteren samen met vier topsommeliers 155 Ribera del Duero wijnen tijdens een blindproeverij. Deze vier topsommeliers, Gerlinde Polak (Monarh*), Lex Deelder (Bridges), Martien Marcelissen (Oonivoo*) en Rianne Ogink (Zoldering), zijn niet zomaar gekozen voor deze unieke proeverij; zij zijn de uitverkorenen, die al eerder de blinde wijnproeverij van Ribera del Duero op de ‘Wine Professional 2020’ wonnen.

In normale omstandigheden had deze proeverij plaatsgevonden in het prachtige wijngebied Ribera del Duero. Daarentegen heeft het fantastische mooie Hotel Landgoed ‘Het Roode Koper****, als waardig plaatsvervangende locatie gediend.

Top lijsten Ribera del Duero samengesteld door Cees van Casteren en 4 topsommeliers

Cees kon zijn geluk niet op, omdat het via de biodynamische kalender ook nog eens twee bloemdagen bleken te zijn. Oftewel stimulerende dagen om wijn te proeven. De positieve toon was gezet en het echte proeven kon beginnen. Van Rosado, Joven en Crianza tot Reserva en Gran Reserva. Een breed scala aan wijnen waar zij met hun kennis en proeftechnieken een ultieme selectie hebben samengesteld. Wijnen die uitstekend geschikt zijn voor de komende decembermaand en bijpassende gerechten als; wildgerechten, kazen, vegetarische ovenschotels of gegrilde groenten.

Ook zo benieuwd naar hun keuzes? Uit de top 20 lijstjes hieronder vind je de 3 favorieten per categorie volgens Cees en de sommeliers. Kijk op www.riberadelduerowijn.nl voor de volledige en veelbelovende top 20 lijstjes met verkooppunten en haal de beste Ribera del Duero wijnen op tijd in huis voor de feestdagen.

Rosado                                                                                Joven
1. Monteabellón, Avaniel 2019                                         1. Pago de Ina, Selección de Familia 2018
2. Protos, Aire de Protos 2019                                          2. Dominio Basconcillos, Finca de Altura 2018
3. Pinea, Korde 2019                                                          3. Ribón, Vendimia Seleccionada 2016

Crianza                                                                                Reserva & Gran Reserva
1. Alberto y Benito, Tiempo Briego 2016                        1. Tinto Roa, Reserva 2014
2. Vitualia, 2015                                                                  2. Arzuaga, Reserva Especial 2015
3. Nuestro, Diaz Bayo 15 2017                                         3. Real Sitio de Ventosilla, 2009

Ribera del Duero

Wie Ribera del Duero kent, denkt waarschijnlijk aan Tempranillo en krachtige rode wijnen uit Spanje, maar Ribera del Duero heeft meer te bieden dan alleen dat! Meer dan 300 wijnmakers maken niet alleen rood en rosé, maar sinds

Top lijsten Ribera del Duero samengesteld door Cees van Casteren en 4 top sommeliers

kort zelfs enkele witte wijnen. Van Joven tot Crianza tot Reservas en Gran Reservas al naar gelang de rijping. Hoewel voornamelijk van dezelfde druif bieden de wijnen veel variatie en mogelijkheden, bij voorkeur licht gekoeld drinken, vooral in de zomer. Zoek je een wijn om zelf van te genieten, cadeau te doen of om vrienden mee te verrassen tijdens een diner, met Ribera del Duero zit je altijd goed.

Ribera del Duero is met stip één van de beste rode wijngebieden van Spanje. De wijnen danken hun spannende karakter aan de hoge ligging van de wijngaarden aan de oevers van de rivier Duero, relatief dichtbij de Atlantische Oceaan. Met extreme temperatuurverschillen door het jaar heen, ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. De locals omschrijven het klimaat dan ook als “9 maanden winter en drie maanden hel” Deze unieke omstandigheden en de professionaliteit van de wijnmakers zorgden er onder andere voor dat het gebied in 2012 werd uitgeroepen tot ‘Wine Region of the Year’ door het prestigieuze Wine Enthusiast Magazine.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.