Team ‘Halfdroog’ na prolongatie titel op NK Blindproeven naar het wereldkampioenschap in Frankrijk

Team ‘Halfdroog’ na prolongatie titel op NK Blindproeven naar het wereldkampioenschap in Frankrijk

Zondag 29 mei werd team Halfdroog tot Nederlands kampioen uitgeroepen tijdens het NK Blindproeven. Het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022. Daardoor zullen Jesper Moonen, Kim van der Linde-Bruggink en de wijntweeling Juliette en Maxime Zandbergen Nederland vertegenwoordigen op het WK in Frankrijk. -TEKST + BEELD FRED NIJHUIS

NK Blindproeven

In Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten te Soesterberg streden maar liefst 25 teams om de hoogste eer. Onder hen vele gelouterde professionele en semiprofessionele wijnproevers uit handel en horeca en leden van diverse wijnclubs. Het niveau van zowel deelnemers, het glaswerk van Spiegelau (de prestigieuze Definition serie) als de wijnen was zeer hoog. Passend bij het internationale karakter van de competitie, uniek in Nederland.

NK BlindproevenDe jury

De jury met Charlotte van Zummeren, Magda van der Rijst en Fred Nijhuis was onder de indruk van de prestaties van team Halfdroog. Want met een werkelijk fenomenale score bewezen ze op wereldniveau te kunnen meedingen naar de hoofdprijzen. Ze hadden veel respect voor de prestaties van alle teams, die daarnaast ook konden rekenen op sportieve lof van de andere proevers en uiteraard ook mooie prijzen. Het kampioensteam ontving een hoofdprijs maar liefst € 2500,00, ter beschikking gesteld door premium partner Le Vin en direct, importeur van diverse gerenommeerde wijnhuizen. Daarnaast werden waardevolle producten toegekend door o.a. Airtender, Coravin, Alliance Gastronomique en Les Rosés de Terroirs, terwijl modehuis OGER ervoor zorgt dat het team stijlvol gekleed zal verschijnen op het WK in oktober.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Partners

Het NK Blindproeven is niet zomaar een wedstrijd, maar een evenement met een onderhoudend aanvullend programma. Zo werden alle deelnemers na de wedstrijd vergast op koffie van Boot Koffie uit Baarn, hapjes van JRE Restaurant Cèpes uit Otterlo met rosé van Rosés des Terroirs en kazen van Bourgondische Lifestyle met Sherry’s van D.O. Sherry. Airtender verzorgde een boeiende presentatie van hun producten. Terwijl de trailer van de meervoudig onderscheiden documentaire ‘Blind Ambition’ zowel intrigerend als inspirerend werd ervaren.

Premium partner Le Vin en direct maakte het mogelijk dat een toost kon worden uitgebracht op alle deelnemers met Champagne van Philippe Gonet en een ieder verliet de monumentale Ceciliakapel met een ‘goodiebag’, gevuld met producten van ‘Vrienden van het NK, waaronder JRE, WINELIFE Magazine, SMAAKmag, het Informatiebureau voor Duitse wijn, Valderrama olijfolie en  ‘Burp het andere wijnboek’.

Henk Maas, eigenaar van Le Vin en direct, benadrukte de waarde van het NK Blindproeven en legde uit waarom hij het NK ondersteunt. Dit jaar met een extra verrassing voor de winnaars, een ontvangst met lunch bij Champagne Philippe Gonet na afloop van het WK.

Het WK Blindproeven vindt dit jaar plaats op 08 oktober 2022 bij Champagne Ayala.

NK BlindproevenDe wedstrijd

Het NK Blindproeven mag zich verheugen op aandacht van wijnproevers uit de horeca, handel en de particuliere sector uit heel Nederland. Vinologen, sommeliers, detaillisten en leden van wijnclubs vormen de kern van de competitie. En komen sinds 2018 elk jaar samen om hun proefkunde te testen en Nederland te mogen vertegenwoordigen op het internationale strijdtoneel.

Tijdens de wedstrijd dienen de teams van 12 wijnen de samenstelling, de herkomst, de appellatie, het oogstjaar en de producent te bepalen. De selectie bestaat uit zes witte en zes rode wijnen, variëren van mousserend tot stil en van droog tot zoet en versterkt, afkomstig uit alle delen van de wijnwereld.

Nederland telt diverse proefwedstrijden voor professionele en particuliere wijnconnaisseurs. Waarbij het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT. Zich onderscheidt door de jarenlange ervaring van de volstrekt onafhankelijke organisatie en het internationale karakter van deze wedstrijd voor teams op het hoogste kwaliteitsniveau.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands