Taylor’s brengt limited edition Port uit ter ere van Queen Elizabeth II

Taylor’s brengt limited edition Port uit ter ere van Queen Elizabeth II

Op 6 februari 2022 werd Queen Elizabeth II de eerste Britse monarch die een platina jubileum vierde. Ter ere van dit 70-jarig jubileum brengt Taylor’s Port, hofleverancier van de Queen een limited edition Very Very Old Tawny Port uit. – TEKST WEBREDACTIE | BEELD TAYLOR’S

Taylor’s gedenkt platina jubileum van Queen Elizabeth II met een ‘Platinum Jubilee Very Very Old Tawny Port’

“De wijnen voor deze uitzonderlijke port zijn zorgvuldig geselecteerd door wijnmaker David Guimaraens. En afkomstig van de beste reserves van houtgerijpte wijnen, die al liggen te rijpen sinds de troonsbestijging van de koningin.” Aldus Adrian Bridge, Managing Director van Taylor’s. Hij voegt toe: “We zijn verheugd om zo’n uitzonderlijke herdenking te vieren met de lancering van een unieke portwijn. Het perfecte glas om een toast uit te brengen op Her Majesty Queen Elizabeth II.”

De aandacht voor detail in de kelders komt tot uiting in de smaak van deze buitengewone wijn. Met tonen van anijs, marsepein, kweepeer en subtiele hints van butterscotch. De decennialange rijping op hout heeft deze wijn bijna tot een essentie geconcentreerd. Wat intense, complexe nootachtige en kruidige aroma’s oplevert. Aangevuld met een verfijnde zuurgraad die de wijn een aantrekkelijke frisheid geeft.

De Taylor’s Platinum Jubilee Very Very Old Tawny Port wordt gepresenteerd in de klassiek gematteerde Taylor’s Aged Tawny-fles. En wordt geleverd in een elegante beukenhouten kist. In totaal worden er 2.500 flessen gemaakt waarvan er maar 500 beschikbaar zijn buiten het Verenigd Koninkrijk. De zeer gelimiteerde oplage is vanaf april verkrijgbaar bij de betere wijnhandel, met een adviesprijs van €460,-.

Over Taylor’s Port

Taylor’s is een van de oudste historische portwijnhuizen, opgericht in 1692. Als familiebedrijf is het gespecialiseerd in de productie van port van de hoogste kwaliteit – vanaf de aanplant van de wijnstokken tot de productie, rijping en botteling van de wijnen. De familie zet zich al jaren in om de unieke natuur van de Douro vallei te beschermen door verantwoorde en duurzame wijnbouw te stimuleren.

Het bedrijf is vooral bekend om zijn elegante Vintage ports, die tot de meest gewilde en verzamelbare ports horen, afkomstig van de beroemde Quinta de Vargellas, Quinta Terra Feita en Quinta Junco. Het huis creëerde L.B.V. (Late Bottled Vintage), een stijl die het bedrijf pionierde en waarvan het nog steeds de belangrijkste producent is. Daarnaast stond Taylor’s aan de wieg van Chip Dry White Port en lanceerden ze ook de eerste Single Quinta Vintage Port.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kwast wijnkopers.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.