Als je lekker wilt eten en drinken in Breda, schuif dan aan in Alma Bistro. Op 5 juli geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars van sterrenrestaurant Alma in Oisterwijk. De wijnkaart vinden we natuurlijk het belangrijkste: er staan ruim 200 wijnen op, en dat aantal wordt nog uitgebreid.
Tekst Marjolein Schuman | Beeld Pieter d’Hoop
Je kunt kiezen uit twaalf open wijnen, waaronder toppers uit de Bourgogne, en drie champagnes per glas waaronder Laurent-Perrier Brut Rosé en Ruinart Blanc de Blancs. Maître-sommelier Jasper Verhagen (Inter Scaldes***, Amarone*) en assistent-sommelier Ynze Peters (The Millèn*) zullen je adviseren. Over de keuken zegt chef Wouter: ‘We koken ambachtelijk met verse kwaliteitsproducten en dat uit zich in gerechten met rijke, pure smaken, lekkere sauzen en niet te veel poespas op het bord.’ De bistro is gevestigd in een monumentaal pand uit 1785. Er is walnotenhout gebruikt voor de stoelen en tafels en de bar is van travertin, een natuursteen. Als je gaat, doe de groeten aan gastvrouw Malou, die in 2022 door Michelin werd onderscheiden met de Sommelier Award.
Verder lezen? Dat kan in WINELIFE Magazine editie 91. Deze bestel je hier.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.