Raw Wine in New York

Raw Wine in New York

In Brooklyn kun je op 10 en 11 november de beurs van de Raw Wine Movement bezoeken, mocht je aangestoken zijn door deze milieuvriendelijke Amerika-editie van WINELIFE. Hier kun je honderden wijnen proeven en de beste wijnboeren, producenten, liefhebbers en andere wijnavonturiers lopen er rond.
Tekst: Marjolein Schuman | Beeld: Pexels


Wat
raw wine is? Onder die noemer vallen wijnen die kleinschalig worden geproduceerd en waarbij de interventie van de wijnmaker minimaal is. Zowel op het land, waar biologisch, biodynamisch of op een andere natuurvriendelijke manier wordt gewerkt, als in de kelder, waar geen dierlijke middelen worden gebruikt om de wijn te klaren en geen sulfiet wordt toegevoegd voor de houdbaarheid – de wijn is geregeld troebel. Soms gebeurt dit als reactie op de geïndustrialiseerde wijnbouw die schadelijke milieueffecten heeft, maar vaak is het de persoonlijke passie van de wijnmaker, net zoals bij ambachtelijke bierbrouwers. Wijndrinkers zijn vaak gewend aan brandschone smaken, dus natuurwijn proeven is een spannend avontuur, zegt ook Isabelle Legeron, Master of Wine en een wereldautoriteit op dit gebied. Haar Raw Wine Movement organiseert beurzen in grote steden 

Lees gratis verder

Wil je dit artikel gratis verder lezen? Vul je e-mailadres in of log in met Google en lees direct verder.

nl_NLNederlands