Proef mee met Niek

Proef mee met Niek

Zin in een gezellige avond thuis met vrienden of familie? Of op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor de feestdagen? Denk dan eens aan een avondje wijnproeven! Laat je meenemen op reis naar Zuid-Frankrijk en leer meer over het wijnhuis Preignes le Vieux. Over de verschillende wijnen en over hoe je het beste wijn kunt proeven.

Proef mee met Niek

Winelife Magazine organiseert samen met Mitra drankenspeciaalzaken een online wijnproeverij op vrijdag 21 januari 2022. Laat je onder de deskundige leiding van sommelier Niek Beute meenemen op reis naar de Languedoc en proef de heerlijke wijnen van Preignes le Vieux. Deze wijnen zijn exclusief verkrijgbaar bij Mitra drankenspeciaalzaken.

Over Niek Beute

Niek Beute is topsommelier, vinoloog, hoofdredacteur van Winelife en heeft een schat aan ervaring opgedaan in verschillende (sterren)restaurants, in Nederland en Frankrijk. Hij heeft naast deze enorme kennis ook een enorme passie voor wijn. En weet iedereen aan de hand te nemen om het verhaal achter de wijn te kunnen laten beleven in al zijn facetten. Niek Beute zal je op 21 januari meenemen in het verhaal van Domaine Preignes le Vieux.

Over Domaine Preignes le Vieux

Domaine Preignes le Vieux is een wijngoed in de Languedoc, waar Jérôme Vic en zijn vrouw Aurélie als vijfde generatie de scepter zwaaien. Zo’n 200 hectare aan land, waarvan 160 hectare aan wijngaarden strekt zich uit rondom het kasteel van Preignes le Vieux. Onder het kasteel uit 1202 zijn overblijfselen gevonden van Romeinse bouwwerken, inclusief amfora’s voor wijn. Het bewijs dat al in de klassieke oudheid wijn werd gemaakt op deze bijzondere plek!

De wijnen van Preignes le Vieux zijn geïnspireerd op de oude cultuur en het ruige land van de Languedoc en draaien allereerst om plezier. Plezierige wijnen voor aangename prijzen. Frisse, lichte wijnen, enkele fantastische rosés voor lange zomeravonden. En rode wijnen met persoonlijkheid en een onderscheidende charme.

Over Mitra drankenspeciaalzaken

De wijnen van Preignes le Vieux worden exclusief verkocht bij Mitra drankenspeciaalzaken. Met 110 winkels is er altijd wel een winkel bij jou in de buurt. Mitra heeft meer dan 500 bijzondere wijnen in het assortiment. Zo is er voor elke gelegenheid een passende wijn. Je slijter adviseert je graag over de ideale wijn en neemt je graag mee in het verhaal.

De wijnproeverij

Tijdens de proefavond zullen er 6 wijnen van Preignes le Vieux geproefd worden. Een uiteenlopende selectie van wit, rosé en rood in diverse prijscategorieën:

Paradis Vermentino
Tradition Syrah Rosé
Prestige Viognier
Prestige Petit Verdot
Aurélie Vic La Découverte de Languedoc
Aurélie Vic Le Long Chemin Limoux

       

Bestellen & deelnemen

Enthousiast geworden? Zet dan 21 januari in je agenda en bestel deze speciale Mitra-Xperience Box voor de Winelife wijnproeverij via mitra.nl/winelife. Deze Xperience Box kost €39,99.  Je bestelling kun je gratis afhalen in een van de 110 Mitra drankenspeciaalzaken. Of laat de bestelling thuisbezorgen voor €7,99. Op 21 januari om 20:00 uur kun je deelnemen aan de online proeverij door naar de Facebook pagina van Winelife te gaan.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.