Portugal thuisbezorgd

Portugal thuisbezorgd

Indrukwekkende natuur, lieve mensen, oude straatjes, geroosterde visjes. Niets fijner dan een (wijn)reis naar Portugal. Op dit moment zit er maar een ding op om de blauwe kleur van de azulejos en de geur van sardinhas en carapaus op te roepen: drink de lokale wijn. Portugese wijn verdient de aandacht ook echt, want de kwaliteit is verrassend hoog. Sandor Paulik en zijn dochter Júlia hebben een eigen import van de bekende en minder bekende wijnboeren. We snuffelden in hun assortiment en kozen een zomers trio voor thuis uit drie belangrijke gebieden.
Lees meer op Sandorwineimport.nl

3. WIJNREGIO VINHO REGIONAL LISBOA
JULIA FLORISTA BRANCO 2019 | € 7,95

Overdag verkoopt zij bloemen op straat, ’s nachts is zij fadozangeres. Het verhaal van Julia Florista, die rond 1900 een bekendheid was in de oude straten en kroegen van Lissabon, is de inspiratiebron voor vier respectabele wijnmakers. Sandor Paulik: ‘Lang hebben we deze exclusief voor onze horecaklanten gehouden, maar sinds de sluiting is de vraag naar deze geweldige wijn ontploft.’ Mooie balans en afdronk, tropisch fruit afgetopt met citrusvruchten voor bij gegrilde vis. Of gewoon als aperitief in de tuin, met fadoklanken op de achtergrond.
Online bestellingen zijn van levensbelang voor de wijninporteurs nu de horeca als afnemer lange tijd is weggevallen – Sandor levert onder andere aan sterrenrestaurants Da Vinci en RIJKS®. Dit zomerse trio wordt thuisbezorgd in een met alcohol ontsmet pakket.

Portugal thuisbezorgd

2. WIJNREGIO ALGARVE, SUBREGIO SILVES
EUPHORIA ALGARVE D.O.C. 2015 |
€ 10,95

Je zou deze ook tot de winter kunnen bewaren, maar wij openen zo’n sappige blend het liefst bij de barbecue. De druif touriga nacional, een van de 250 (!) lokale soorten, is aangevuld met ara-gonês en een handjevol cabernet sauvignon. Proef rood en donker fruit, pittige kruiden en toast door de rijping op hout. Word er euforisch van bij rood vlees, gegrilde groenten en mediterraans eten.

Portugal thuisbezorgd

1. WIJNREGIO VINHO VERDE, SUBREGIO MONÇÃO E MELGAÇO
ALVARINHO RESERVA COLHEITA SELECIONADA 2016 | € 12,95

Herinneringen aan Porto? Of nog noordelijker gereisd richting Spanje? Deze frisse wijn frist ook je geheugen op. Op traditionele wijze gemaakt, voetenwerk dus. De Noord-Portugese wijnmakers lopen net als hun voorou-ders urenlang rondjes in granieten lagares om de druiven te persen. Internationale prijswinnaar en een hoogvlieger in het assortiment. Júlia Paulik: ‘Een heerlijke wijn, strak en droog, gemaakt van 100 procent alvarinho-druiven.’

Portugal thuisbezorgd

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.