Niek Beute wordt hoofdredacteur van Winelife Magazine!

Niek Beute wordt hoofdredacteur van Winelife Magazine!

Met grote trots delen wij mee dat Niek Beute vanaf Winelife #71, welke 11 juni verschijnt, onze nieuwe hoofdredacteur wordt! De afgelopen twee jaar werd de rol van hoofdredacteur bekleed door Harald Kolkman die tevens de rol van uitgever vervult. ‘Ik heb dit de afgelopen periode met veel plezier gedaan, maar het was tijd voor een wisseling van de wacht. Met Niek Beute halen we een wijnautoriteit in huis waar de lezer veel plezier aan gaat beleven.’ Harald blijft voor Winelife Magazine actief als uitgever. -TEKST WEBREDACTIE | BEELD NIEK BEUTE

Niek Beute

Niek Beute is een topsommelier die op talloze manieren zijn kennis en passie met jullie gaat delen. Zijn passie voor wijn en de ambitie om deze over te brengen aan een ieder die dit horen wil is overweldigend. Niek heeft een ruime schat aan kennis en ervaring en een neus voor smaakvol culinair genieten; zo weet hij iedereen mee te nemen naar het hart van de passie voor wijn.

Hoe het begon..

Niek begon op zijn 15e in de horeca en ging als vanzelfsprekend naar de hotelschool. Hij heeft tijdens zijn schoolperiode stage gelopen bij Michelin-sterrenrestaurants zoals De Librije. Na zijn studie ging hij werken onder leiding van Robert Kranenborg in restaurant Vossius. Hier ontmoette hij zijn grote leermeester in het gastheerschap, John Vinke (overleden). De heren Kranenborg en Vinke zagen de potentie in Niek en stuurde hem naar Frankrijk. Hier werkte hij bijna een jaar bij Georges Blanc, een driesterrenrestaurant in de Bourgogne. Terwijl Niek hier de taal en cultuur leerde ontstond zijn grote liefde voor wijn.

Banen

Zijn eerste baan als sommelier was in Parijs, bij tweesterrenzaak Amphycles, om daarna zijn horizon te verbreden bij Guy Savoy***, eveneens gevestigd in Parijs. Naast de hoge werkdruk die hij als sommelier in Parijs ervaarde heeft hij alle vrije uurtjes besteed aan proeverijen en las hij ieder wijnboek dat er te vinden was. Terug in Nederland ging hij als sommelier aan de slag bij restaurant Vermeer en slaagde hij erin om binnen een jaar zijn Vinologenopleiding te halen en werd hij door Gault Millau verkozen tot meest talentvolle gastheer van Nederland.

Na 7,5 jaar besloot Niek zijn eigen wijnbelevingsplatform Vinoniek op te zetten. Tevens werd hij columnist voor zowel Perswijn als Winelife en schreef hij voor importeurs en wijnwinkels.

Wij zijn ontzettend trots dat Niek ervoor heeft gekozen om hoofdredacteur te worden van Winelife Magazine!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.