Natuurlijk wel!

Natuurlijk wel!

Niels van Laatum (@NEZPOURVIN) deelt iedere keer een wijnvondst. Hij schreef een boek over natuurwijn, geeft wijncolleges en reist de wereld over op zoek naar die ene uitzonderlijke fles, streek, druif of wijnmaker.

‘Het is weer tijd voor pet-nat! Hoewel, het is altijd tijd voor pet-nat. Maar zo met het doorbrekende voorjaar, de zon die terug is, de goede zin: dan gaat zo’n authentieke, vrolijke bubbelaar er extra in. Pétillant naturel, ook wel méthode ancestrale, is de oervorm van mousserende wijn. Een enkele vergisting op de fles, ongefilterd en ongekunsteld. Vaker wild, ruig en onstuimig. Kan in elke kleur, uit elk wijnland. Ik tip er een uit Frankrijk, gemaakt van syrah: Les bulles du bontemps van Clos Rocailleux. Een heerlijk natuurwijnproject van Luc Bontemps en Lucinda Terreyre die hun wijnen maken van bekende en onbekende druivenrassen in de buurt van Gaillac (Sud-Ouest). Met deze feestelijk roze en luchtige parade van aardbeien en frambozen kleuren ze net buiten de lijntjes dus is de herkomstbenaming Vin de France. Soit. Ik heb er (nu al) zin in.’

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands