Meesterschenker

Meesterschenker

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. – TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Meesterschenker

Master Sommelier worden vereist net zo veel kennis, ervaring, studie en discipline als Master of Wine worden. Elke titel wordt wereldwijd dan ook maar door enkele honderden wijnfanaten gedragen en diegenen die beide titels hebben zijn op één hand te tellen. Nederland heeft drie Masters of Wine (Cees van Casteren, Frank Smulders en Job de Swart), maar sommeliers met zo’n prestigieuze titel zijn hier niet. Is het omdat ze telkens zakken voor het loeizware examen van The Court of Master Sommeliers? Er wordt gefluisterd dat een Master Sommelier in staat moet zijn om iets zinnigs te zeggen over elke wijn, van waar ook ter wereld.

Tja. Drie Nederlandse sommeliers hebben wel het op één na hoogste level van de opleiding gehaald. Advanced Sommelier Adriaan Visser is een van hen, net als Richelle van Gemert en Jan-Willem van der Hek. Adriaan maakte onlangs de overstap van hoofdsommelier bij tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze naar Harry’s in Maastricht. Over zijn nieuwe wijnkaart zegt hij: ‘Die zal net als de menukaart meegaan met de seizoenen. Er zullen veel nieuwe wijnmakers in de selectie worden opgenomen: sommige klassiek, andere innovatief, maar allemaal wijnmakers die het ritme van de natuur volgen en terroir en druif tot hun volle recht laten komen.’ Wil je dus geadviseerd worden door een internationale
topsommelier, ga dan eten bij deze brasserie in de hippe straatjes van de buurt Wyck aan de Maas.
HARRYSMA ASTRICHT.COM

(…)

 

Dit artikel komt uit WINELIFE nummer 70. Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE nummer 75.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands