Lopen op druiven

Lopen op druiven

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. – TEKST REDACTIE | BEELD MHM

Leer maken van druivenschillen en stengels kan natuurlijk ook! In 2017 was dit een baanbrekend idee waarmee de Italiaanse Rossella Longobardo de eerste prijs won tijdens een innovatiewedstrijd. Ze sleepte een geldprijs van € 300.000 in de wacht om de productie op industriële schaal op te starten. Inmiddels is het idee overgenomen in de modewereld. Want waarom zou je nog dieren gebruiken als je textiel en leer kunt maken van koemest, ananasschillen, champignons, cactussen, appels en bladeren? Bij RTL Boulevard hoorden we Pim Driessen van Mercer Amsterdam vertellen over hun vegan sneakers. Ze zijn gemaakt van textiel waarin 85 procent druiven is verwerkt. Dat wijnleer is zacht, soepel, stabiel, duurzaam en ook nog eens recyclebaar. In de schoen zitten verder plastic flessen en algen voor de zool.

Andere borrelpraat in WINELIFE 75:

Gildeglas

We maken nu glazen voor druivenrassen en wijnstijlen (zie pag. 15), maar vroeger waren bijzondere gelegenheden de reden om een speciaal glas te maken. Zoals het zeldzame 18e-eeuwse schuttersglas dat het Amsterdam Museum in bruikleen kreeg van het Koninklijk Oudheidkundig Genootschap (KOG). Het is een hensglas van de Amsterdamse schutterij van Wijk 5. Een hensglas is een ceremonieel drinkglas, een schuttersgilde is een club burgers met wapens om de stad te beschermen.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen? Bestel dan hier WINELIFE nummer 75.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.