Languedoc-wijnmaker Gérard Bertrand draagt Olympische vlam

Languedoc-wijnmaker Gérard Bertrand draagt Olympische vlam

Van 26 juli tot en met 11 augustus a.s. vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. Het vuur wordt traditioneel 100 dagen voor de spelen ontstoken in Olympia, de plaats waar de antieke spelen in Griekenland plaatvonden. Via een estafetteloop wordt dan een fakkel naar de stad van de spelen gebracht, dit jaar Parijs dus. Ongeveer 10.000 fakkeldragers zijn dit jaar betrokken bij de 12.000km lange afstand.
Tekst: Ingrid Larmoyeur | Beeld: Gérard Bertrand


Traditiegetrouw dragen tal van prominenten, zowel sporters als niet-sporters, de fakkel.
  De fakkel kwam op 8 mei in Marseille aan (via de boot vanuit Athene). Ireen Wüst was een van de leden van de teamestafette die vanaf Marseille de fakkel mochten dragen. 


Op 16 mei had de Franse bio-wijnmaker Gérard Bertrand uit de Languedoc de eer om de fakkel te dragen. Bertrand was trots, “omdat het mijn territorium is en vooral omdat het symbool staat voor zelftranscendentie en de vrede die we nodig hebben in de wereld”.
 


Van 9-17 juni gaat de fakkel van Brest naar de overzeese gebieden van Frankrijk (Frans-Guyana, Réunion, Nieuw-Caledonië, Frans-Polynesië, Guadeloupe en Martinique) weer naar Nice. Op 18 juni vertrekt de fakkel via o.a. Metz, Lille, Le Havre en Dijon uiteindelijk naar Parijs. Hier mag de laatste loper op 26 juli de vlam in het Olympisch stadion in Parijs ontsteken tijdens de openingsceremonie van de spelen.
 

 

Wie weet krijgen we in Dijon nog wel weer een wijnmaker te zien, dit keer uit de Bourgogne…

Zie jij al uit naar de Olympische Spelen? 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands