Land van overvloed?

Land van overvloed?

De wijnindustrie in Californië kampt met overschotten als gevolg van een afnemende vraag van consumenten. Daarom wordt voorgesteld om in Californië 20.000 hectare aan wijnstokken te rooien.
Tekst: Marjolein Schuman | Beeld: Maarten van den Heuvel via Unsplash

Bij oudere wijnstokken van 25 tot 30 jaar, die minder trossen geven, is weghalen misschien niet zo’n probleem, evenmin als druivenrassen die het in andere regio’s beter doen – zo staat 2.800 hectare cabernet sauvignon langs de kust op de lijst, waaronder in Monterey County. Maar kun je druiventelers van de vijfde en zesde generatie, wier identiteit verbonden is met hun beroep, vragen op te houden? Hun overgrootouders kwamen in 1850 met de gold rush als eerste naar Californië en hebben het gebied ontgonnen waar we nu grote wijnen van drinken. Het is een dilemma voor de verenigde wijntelers in Amerika, en dit speelt niet alleen daar, maar ook bijvoorbeeld in Bordeaux.

Volg de ontwikkelingen via DECANTER.COM

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands