Pinotage werd in Zuid-Afrika geboren, als kruising van de druivenrassen cinsault en pinot in 1924. Pas in de jaren ’80 kreeg de wijn van deze druif internationaal erkenning en nu is ‘ie niet meer weg te denken uit de Nederlandse wijnwinkels. Pinotage is vol en vlezig met allerlei rode en zwarte vruchten: pruimen, krenten, kersen, bramen en bananen. Wanneer hij rijpt op eikenhout, krijg je aroma’s van rook, kruiden en chocolade. Zo’n stevige rode wijn is lekker bij vlees van de braai, maar ook verwarmend op koude winterdagen, dus tippen we twee bekende producenten. De geschiedenis van Spier Estate gaat terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, toen de Duitser Arnout Janz erachter kwam dat de grond in Stellenbosch zeer geschikt was voor wijnbouw en er in 1692 de eerste druivenstokken plantte. Wijnhuis Bellingham heeft Nederlandse roots: in 1693 waren het de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw die duizend wijnstokken in het district Franschhoek neerzetten. Proeven!
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.