Funfacts

Funfacts

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. Ook delen wij hier funfacts. – TEKST REDACTIE + BEELD PEXELS.COM

Funfacts

Suikervrij

Wij slaan zelf eigenlijk nooit een glas af, maar volgens de makers van deze wijnen is suiker een reden om wijn te laten staan. PURE The Winery maakt daarom zero-sugarwijnen die geen suiker, geen koolhydraten en minder calorieën bevatten. Verder houdt PURE het ook simpel. Er is een rood, wit, sparkling wit en sparkling rosé, gemaakt door wijnmakers in het Italiaanse Piemonte.

California dreaming

Ben je al begonnen met het Capstone California Wines Education Program? Na deze nieuwe wijnopleiding kun je de deelgebieden wel dromen en ben je een gecertificeerd kenner van de Californische wijnstreek. En hoe leuk is het om je te specialiseren in de opwindende wijnen van de andere kant van de oceaan!?

Scheepswrak met wijn

Wat een avontuur: je verkent de zeebodem met een op afstand bestuurbare camera op ongeveer 100 meter diepte en ziet ineens een schip liggen! Het gebeurde Italiaanse archeologen voor de kust van Sicilië, in de buurt van Palermo. De vondst is een Romeins scheepswrak uit de 2e eeuw voor Christus, dat zwaar beladen bleek met amforen die waarschijnlijk wijn vervoerden. Meer dan 2.000 jaar geleden als Romein je eigengemaakte wijn en olijfolie – want olijfolie kon ook in de amforen zitten – over de Middellandse Zee vervoeren; onze fantasie slaat ervan op hol.

[…]

Meer funfacts lees je in WINELIFE 73. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam