Eindelijk alcohol

Eindelijk alcohol

Waar hier de no-and-low drinks steeds populairder worden in restaurants en cafés kunnen sommige Canadezen vanaf 2024 juist voor het eerst drank mét alcohol kopen, na een verbod van 121 jaar. Hun stad Cardston in Alberta is een van de weinige overgebleven ‘droge’ steden in Canada, maar daar is nu gestemd voor het afschaffen van de wet die de aankoop van alcohol verbiedt. Althans, er wordt voorzichtig begonnen door een beperkt aantal restaurants en golfclubs een drankvergunning te verlenen. Voor bars, slijterijen en alcoholbezorgdiensten blijft het nog steeds verboden om te opereren.  

Drooglegging 

De zogenaamde Drooglegging in Amerika en een groot deel van Canada was destijds, van grofweg 1920 tot 1933, bedoeld om alcoholisme uit te bannen. Vooral in religieuze kringen was de lobby voor geheelonthouding toen al meer dan een eeuw aan de gang, eigenlijk ging die gelijk op met de industriele revolutie en de komst van een arbeidersklasse die veel dronk. We schreven er al meer over in WINELIFE omdat dit natuurlijk grote consequenties had voor de wijnproductie en -consumptie. 

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 86. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands