Druif wordt wijn

Druif wordt wijn

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat. Met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. – TEKST REDACTIE | BEELD OOSTENRIJKSE WIJN / HERBERT LEHMANN

Druif wordt wijn

Wintertijd! Na het ontstelen, selecteren, kneuzen en ten slotte persen van de druiven kan het druivensap in rvs-tanks op een constante temperatuur vinificeren. De suiker uit de druiven vergist dan tot alcohol en er ontstaat droge witte wijn. Soms, en bij rode wijn altijd, volgt nog een tweede vergisting. Bij deze malolactische vergisting worden scherpe appelzuren omgezet in zachtere melkzuren. Dan volgt een periode van rijpen van de wijn, ofwel opvoeden.

(…)

Andere borrelpraat in WINELIFE 75:

Oogsten in Chili

Op het zuidelijk halfrond in landen als Chili, Argentinië, Zuid-Afrika en Australië is het najaar wanneer het bij ons voorjaar is. Dat betekent dat de wijnboeren zich nu opmaken voor de oogst. In Zuid-Afrika zijn ze misschien al begonnen: door de hitte kunnen de eerste druiven in januari of februari al rijp zijn. De vooruitzichten voor de oogst in de meeste landen op het zuidelijk halfrond zijn goed, zo zegt Christián Le Dantec, commercieel directeur bij de Chileense wijnproducent VPST.

Lekker online

Onze jaren 20-galajurken hoefden toch niet uit de kast te komen, want het feestje van restaurantgids Lekker500 – dresscode: Roaring Twenties – ging niet door. Gelukkig konden we de lancering online bijwonen. Presentator Winston Gerschtanowitz gooide er anekdotes in over restaurantbezoeken met zijn vrouw Renate Verbaan. Zoals die keer in Frankrijk toen de ober, een soort Manuel uit Fawlty Towers, een Bressekip aansneed. Het beest vloog uit zijn handen en belandde aan de prikvork gespietst in zijn kruis.

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier het nieuwste WINELIFE Magazine nummer 75.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.