Domaine de l’Amaurigue lanceert rosé met een nieuw design

Domaine de l’Amaurigue lanceert rosé met een nieuw design

Fleur de l’Amaurigue rosé werd in 2003 geïntroduceerd door de familie de Groot en is vernoemd naar dochter Fleur. Dit jaar komt de fles in een nieuw design met bijzondere bodem en een fris label. Fleur heeft samen met wijnmaker Jean Marie Quef de fles met een nieuwe bodem laten maken, die als een ster aan de onderkant uitblinkt. Het transparante label geeft de fles een elegante uitstraling, waardoor de bleke rosé kleur nog beter zichtbaar is.

Fleur rosé, een wijn om elk moment in het leven te vieren

De speciale cuvée heeft een zachte, lichtroze kleur en een pure en expressieve neus van tropisch fruit. De mond heeft finesse, rondheid en rijke aroma’s van witte perzik gecombineerd met een vleugje aardbei, en een licht kruidje. De afdronk heeft een schitterende lengte en heeft de herkenbare Amaurigue stijl in smaak, kwaliteit, elegantie en balans. De rosé kan het hele jaar door gedronken worden, op zichzelf of in combinatie met Mediteraanse of Aziatische gerechten. Het is dé ultieme Provence rosé met smaak en verfijning, die alle zintuigen doet prikkelen.

Over Domaine de l’Amaurigue

Sinds 1940 worden de beste wijnstokken geteeld op het landgoed in de Provence. Toen de Nederlandse familie De Groot het in 1998 kocht, investeerden ze veel in het verbeteren en moderniseren van de wijngaard, het productieproces en de wijnstokken. De wijngaard beslaat 47 hectare wijnstokken in het midden van een prachtig bosrijk gebied van 155 hectare. De wijnstokken liggen comfortabel ingeklemd tussen glooiende hellingen met uitzicht op het zuiden en oosten. Door de heuvelachtige omgeving van het domaine en de klei-kalksteen bodem komen de expressieve aroma’s van de Provençaalse druivenrassen volledig tot uiting. Grenache, cinsault en carrignan voor de rosé wijnen; syrah en cabernet sauvignon voor de rode, rolle en ugni blanc voor de witte wijnen. Sinds 2000 maakt Domaine de l’Amaurigue al haar wijn op haar eigen landgoed. Vandaag de dag wordt de wijn gedistribueerd in Frankrijk, Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Ibiza, VS, Canada en Azië.

Duurzaamheid

De familie streeft ernaar authentieke wijnen van hoge kwaliteit te produceren, met respect voor het milieu en focus op duurzaamheid: het versterken van de biodiversiteit en de natuurlijke bescherming van de gewassen op het landgoed. Hiervoor is l’Amaurigue bekroond met het High Environmental Value Certificate (HVE). HVE bestrijkt vier belangrijke gebieden: behoud van biodiversiteit, gewasbescherming, beheer van het gebruik van kunstmest en waterbeheer. Ook zijn de wijnen allemaal vegan.

Awards

Met zijn unieke terroir produceert Domaine de l’Amaurigue wijnen van topkwaliteit die jaarlijks worden bekroond: zoals de Médaille d’Or op het Concours Général Agricole de Paris en goud op de Decanter World Wine Awards in Londen. De nieuwe jaargang Fleur 2020 heeft inmiddels een gouden medaille behaalt op het Concours Mondail de Bruxelles.

De cuvée spéciale Fleur de l’Amaurigue rosé is verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal exclusieve wijnwinkels en restaurants. Adviesprijs bij de wijnspeciaalzaken is €12,95

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.