DE SMAAK VAN REMBRANDT

DE SMAAK VAN REMBRANDT

Het is het jaar van Rembrandt. De molenaarszoon uit Leiden stierf 350 jaren geleden als kunstenaar in Amsterdam dus presenteert het Rijksmuseum een overzichtstentoonstelling. Ga deze voor 10 juni bekijken: het is de eerste keer dat alle schilderijen, etsen en tekeningen uit de eigen collectie te zien zijn. Meteen een goede reden om te gaan eten bij Joris Bijdendijk in Rijks, het restaurant van het museum. Een Michelinster kreeg hij al eerder, maar in 2018 haalde hij ook de top-50 van de Best Chef Awards 2018 – meteen de eerste keer dat hij meedeed. De chef laat zich graag inspireren door de meester, zoals bij zijn dessert van hangop met gezouten karamel, macadamia en kokossorbet: de opmaak is als het grove schilderwerk van de late Rembrandt.

Lees meer nieuws in #WINELIFE#58. Klik hier en bestel!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

nl_NLNederlands