Cava met Pasen

Cava met Pasen

De paasbrunch kennen we uit Duitsland, waar we vroeger jaarlijks de flessen sekt ontkurkten bij wijnvrienden in de tuin om vervolgens chocolade-eieren te zoeken. Inmiddels is de paasbrunch ook hier een hit en natuurlijk bubbelt het tijdens dit feest van het nieuwe leven. – TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Cava met Pasen

Vanaf 11 uur ’s morgens ontkurk je schaamteloos de flessen champagne, of een alternatief dat volgens de méthode traditionnelle wordt gemaakt maar niet uit de streek Champagne komt. Crémant bijvoorbeeld, of cava.

Andere borrelpraat in WINELIFE 75:

Van eigen bodem

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’ is een quote van Herman Finkers op de website van Wijngaard Hof van Twente. Opgericht door Roelof en Ilse Visscher op 1 januari 2000 en sindsdien maken zij met veel liefde hun Twentewijnen van eigen druiven uit Bentelo. Inmiddels is het een echt familiebedrijf geworden met zoon Mart als mede-eigenaar. Twee wijnen wonnen in november een International PIWI Wine Award. Wat is Piwi ook alweer? Pilzwiederstandsfähig, oftewel schimmeltolerant. De afkorting is een alternatief voor de term hybride druivensoort. Het gaat om nieuwe kruisingen van rassen die schimmeltolerant zijn zodat de regen de oogst niet verpest. De proevers bij de PIWI Wine Award 2021 beloonden de Twentewijn Regent Barrique Reserve 2018 met goud en de Solaris 2020 met zilver.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE nummer 75.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands