BIER UIT WIJNVATEN

BIER UIT WIJNVATEN

Goed nieuws uit Limburg van een van onze favoriete wijnmakers Stan Beurskens van St. Martinus. Er is een nieuwe lichting van de drank waarvoor de wijngaard en bierbrouwer Gulpener de handen hebben ineengeslagen: Gulle Tinus, het eerste Nederlandse bier gerijpt op houten wijnvaten. Hoe maak je dit? De basis is Wintervrund, een ongefilterd donker en kruidig bier dat gebrouwen wordt met jeneverbessen en zoethout. Middels vriesdestillatie wordt daar een ijsbock van gemaakt, die 4 tot 6 weken lagert in de kelder van de brouwerij in Gulpen. Na de lagering wordt het bier 12 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van St. Martinus. Het bier vermengt zich dan met de achtergebleven droesem van de wijn en ontwikkelt smaak uit het hout. Na een jaar blenden de brouwmeesters en wijnmakers het bier uit de verschillende vaten tot het perfect op smaak is. In december 2019 werden er weer 7.500 flessen gebotteld en wij mochten proeven. Zoet met smaken van rood fruit, drop en druiven. Natuurlijk is er de typische hopsmaak en de eikenhouten vaten voegen een hint vanille toe. Mmm!
GULLE TINUS NO2 | € 4,95 WIJNGAARDMARTINUS.NL

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

nl_NLNederlands