Après ski

Après ski

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat. Met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. – TEKST REDACTIE | BEELD OOSTENRIJKSE WIJN / HARRY SCHIFFER

Après ski

Geen paniek, de druivenstok in winterslaap vindt sneeuw juist fijn. Winterkou is gunstig voor de groei van het hout. De sneeuw heeft als voordeel dat hij de kou behoudt. Maar tegelijkertijd beschermt tegen de laagste temperaturen. In de wijnindustrie wordt gezegd dat kou goed is, als hij niet te intens is. Dankzij zijn isolerende eigenschappen beschermt sneeuw de scheuten en voorkomt dat ze bevriezen. Ook wordt ongedierte geneutraliseerd en dat scheelt behandelingen in het voorjaar. Deze foto is genomen in Oostenrijk. In Glanz an der Weinstrasse. Deze wijnroute in de Südsteiermark is echt fantastisch: een smalle landweg voert je langs idyllische wijnbouwdorpen als Ratsch, Glanz, Langegg, Schlossberg en Eichberg-Trautenburg. Wil je zelf ook onder de sneeuw bedekt worden? Het is hier in Steiermark heel goed skieën. Overdag sportief, ’s avonds aan de lokale wijn.

Andere borrelpraat in WINELIFE 75:

Geen vlieg in de soep

Gastvrouwen, gastheren en sommeliers zijn heel belangrijk. Tijdens een restaurantbezoek willen we niets liever dan in de watten worden gelegd en anekdotes horen over de producten en de wijnproducenten. En jong geleerd, is oud gedaan. Daarom is 20 jaar geleden de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs in het leven geroepen om kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap te bevorderen. Max Oude Veldhuis, assistent-restaurantmanager bij Bougainville, heeft dit keer gewonnen. De 25-jarige Max was de beste van 25 kandidaten die het afgelopen halfjaar een strenge voorselectie met theorie- en praktijkproeven en een jurybezoek onder leiding van sommelier Edwin Raben doorstonden.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier het nieuwste WINELIFE Magazine nummer 75.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands