Achter de schermen bij de online wijnproeverij

Achter de schermen bij de online wijnproeverij

WINELIFE Magazine organiseerde vrijdag 21 januari samen met Mitra drankenspeciaalzaken een online wijnproeverij. Sommelier Niek Beute nam de deelnemers mee op reis naar de Languedoc en met elkaar proefden ze de heerlijke wijnen van Preignes le Vieux. – TEKST + BEELD REDACTIE

Over Niek Beute

Niek Beute is topsommelier, vinoloog en hoofdredacteur van WINELIFE. Hij heeft een schat aan ervaring opgedaan in verschillende (sterren)restaurants, in Nederland en Frankrijk. Naast deze enorme kennis heeft hij ook een enorme passie voor wijn en weet hij iedereen aan de hand te nemen om het verhaal achter de wijn te beleven in al zijn facetten. Op 21 januari nam Niek de deelnemers mee in het verhaal van Domaine Preignes le Vieux.

Over Domaine Preignes le Vieux

Domaine Preignes le Vieux is een wijngoed in de Languedoc waar Jérôme Vic en zijn vrouw Aurélie als vijfde generatie de scepter zwaaien. Zo’n 200 hectare aan land, waarvan 160 hectare aan wijngaarden strekt zich uit rondom het kasteel van Preignes le Vieux. Onder het kasteel uit 1202 zijn overblijfselen gevonden van Romeinse bouwwerken, inclusief amfora’s voor wijn. Het bewijs dat al in de klassieke oudheid wijn werd gemaakt op deze bijzondere plek!

De wijnen van Preignes le Vieux zijn geïnspireerd op de oude cultuur en het ruige land van de Languedoc en draaien allereerst om plezier. Plezierige wijnen voor aangename prijzen. Frisse, lichte wijnen, enkele fantastische rosés voor lange zomeravonden en rode wijnen met persoonlijkheid en een onderscheidende charme.

Over Mitra drankenspeciaalzaken

De wijnen van Preignes le Vieux worden exclusief verkocht bij Mitra drankenspeciaalzaken. Met 110 winkels is er altijd wel een winkel bij jou in de buurt. Mitra heeft meer dan 500 bijzondere wijnen in het assortiment. Zo is er voor elke gelegenheid een passende wijn. Je slijter adviseert je graag over de ideale wijn en neemt je graag mee in het verhaal.

De wijnproeverij

Tijdens de proefavond werden er 6 wijnen van Preignes le Vieux geproefd. Een uiteenlopende selectie van wit, rosé en rood in diverse prijscategorieën:

Paradis Vermentino
Tradition Syrah Rosé
Prestige Viognier
Prestige Petit Verdot
Aurélie Vic La Découverte de Languedoc
Aurélie Vic Le Long Chemin Limoux

Achter de schermen bij de online wijnproeverij

De online wijnproeverij kon je volgen via een livestream via onze Facebookpagina. Bij deze een kijkje achter de schermen bij de online wijnproeverij. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond!

 

 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands