WINELILFE 84: We nemen je mee naar zeer uiteenlopende wijngebieden

WINELILFE 84: We nemen je mee naar zeer uiteenlopende wijngebieden

In deze WINELIFE nemen we je weer mee naar zeer uiteenlopende wijngebieden. Lees over de beste Koopgids-wijnen afkomstig van de zonovergoten Spaanse Mesetas in Rioja. De coverdruiven van deze editie zijn afkomstig van steile vulkanische hellingen, bijvoorbeeld die van de Etna. Lees hoe ook het iconische wijnhuis Gaja hier is neergestreken om aan de vraag naar frissere wijn te voldoen.

In deze editie schrijven we ook over het ziltige wit dat wordt gemaakt aan de mediterrane kust van Zuid-Frankrijk. De wijnen ervandaan belanden met of zonder medaille in de wijnwinkel. Maar hoe komen deze glanzende gouden, zilveren of bronzen medailles op de hals van de wijnfles? Het antwoord vind je in het artikel Expert vertelt.

Dat terroir daar alles mee te maken heeft, lees je in De Laatste Druppel, waar bodemmicrobiologen en terroiristen Claude en Lydia Bourguignon hun zegje doen.

Het is een belangrijk stel, want ze komen weer terug in het verhaal van Miguel Torres die ons het principe van regeneratieve landbouw uitlegt.

Ben je al tijden op zoek naar een echt lekkere alcoholvrije wijn? Wijnjournalist en overtuigd alcoholvrije Esmee Langereis geeft je in dit nummer tips voor de echte parels. Mis je na het drinken daarvan die gelukzalige alcoholroes, ga je dan te buiten aan chocola. Want deze troostrijke versnapering met (kortstondig) euforisch effect op je systeem past naadloos bij wijn. Marjolein Schuman geeft je gouden tips voor de beste combinaties.

Dit en nog veel meer vind je in deze zomerse editie, die heerlijk wegleest op het strand of elders in de zon – uiteraard wél met een glas wijn erbij.Wij van WINELIFE wensen je veel leesplezier!

Petri Houweling

Benieuwd? Je leest alles in WINELIFE 84. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands