Gastronomisch gezien is Nederland in een stroomversnelling beland. Waar het vroeger bleef bij een broodje kroket of uitsmijter tijdens de lunch, kiezen we nu moeiteloos voor bao buns, ceviche of shakshuka. En thuis? Daar wordt internationaal gekookt alsof het niks is. Maar het zijn niet alleen onze borden die veranderen—onze glazen doen net zo goed mee. Wijn is geëxplodeerd in populariteit, in diversiteit én in kennisdrang.
Steeds meer mensen willen niet alleen weten wat ze drinken, maar ook begrijpen waarom een wijn smaakt zoals het smaakt. En precies daar speelt wijnexpert Jeroen Bronkhorst handig op in met zijn succesvolle serie wijnpodcasts.
Wijn voor iedereen – van beginner tot kenner
In maar liefst 60 afleveringen neemt Bronkhorst zijn luisteraars mee in de wereld van wijn. Van basisprincipes tot diepgaande terroirverhalen, alles komt voorbij. Het mooie? Je hoeft er geen boek voor open te slaan. De afleveringen zijn laagdrempelig en toegankelijk, maar bieden ook verrassende diepgang voor wie al wat meer weet.
300.000+ keer beluisterd – en nog steeds groeiende
De podcasts zijn een schot in de roos: het afgelopen jaar zijn ze meer dan 300.000 keer afgespeeld. En niet alleen aan tafel met een glas erbij. De meeste luisteraars stemmen af tijdens de ochtend- en avondspits, tijdens het wandelen, het uitlaten van de hond, het strijken of gewoon… tijdens het wachten.
Overal te beluisteren
Jeroen’s podcasts zijn te vinden op Spotify (klik hier) en Springcast (klik hier), en daarmee altijd binnen handbereik. Even geen tijd voor een wijncursus of een proeverij? Geen probleem. Deze podcasts zijn leerzaam én ontspannen tegelijk.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.