Hoera! WINELIFE editie 97 ligt in de winkels en op de mat bij onze trouwe abonnees.
De enthousiaste wijnboeren van Saint-Pourçain, die met hun eigenzinnige tressalier-druiven hun streek weer op de kaart willen zetten, de topchef die al sinds 2009 een fenomenale wijncollectie opbouwt voor zijn gasten en de profproever die een hele dag minutieus oranje wijnen selecteert voor WINELIFE magazine: allemaal barsten ze van de liefde voor wijn. En dat voel je als je ze interviewt, naast ze staat op een proeverij of in hun restaurant aanschuift. Van al die gedrevenheid word ik vanzelf vrolijk. Daarom kan ik niet anders dan positief schrijven over wijn.
Natuurlijk is het niet altijd feest. De sector kampt met economische uitdagingen: het wijnaanbod is wereldwijd uit balans, productie en consumptie veranderen, faillissementen liggen op de loer en het klimaat is letterlijk een hot topic.
Maar er is ook goed nieuws: de oogst is binnen. Vers geperst druivensap rijpt nu op vat en wijnmakers werken vol energie aan de nieuwe wijn. Gelukkig, 2025 belooft een prachtig wijnjaar te worden. Bovendien worden wijnen steeds gezonder, een trend die onomkeerbaar lijkt. Ik bedoel niet alleen alle alcoholvrije varianten, maar ook aan wijnen die gemaakt worden met plantaardige alternatieven voor sulfiet, adieu château migraine! Natuurlijk, ook bij deze wijnen geldt: less is more. Geniet dus met mate en laat WINELIFE je helpen bij de keuze voor de allermooiste wijn die je zonder kater drinkt.
WINELIFE editie 97 is hier verkrijgbaar.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.
