“Herbas” en meer boekentips

“Herbas” en meer boekentips

In elke editie van WINELIFE vind je een selectie van de nieuwste boeken op het gebied van wijn en cuisine. – TEKST KATJA BROKKE | BEELD PEXELS.COM

Herbas

HerbasIn Herbas verwerkt de Belg David Van Steenkiste allerlei kruiden op een originele manier in hartige en zoete gerechten. Zelfs pralines krijgen een vleugje kruiden mee. David kweekt kruiden en eetbare bloemen, maar trekt ook nog regelmatig de vrije natuur in om ze daar te plukken. Omdat kruiden en bloemen steeds populairder worden op het bord en in cocktails bezoeken steeds meer Belgische en Nederlandse chef-koks en bartenders David voor inspiratie en kennis. Door Herbas is die kennis niet meer alleen maar voorbestemd voor de lucky ones, maar kun jij er ook thuis mee aan de slag.
HERBAS | DAVID VAN STEENKISTE | LANNOO | ISBN: 9789401468879 | € 25,99

Vegan Japaneasy

Voor dit kookboek laten we wagyu-rund, yakitori en sushi met zalm voor wat ze zijn en gaan we vegan. In Vegan JapanEasy staan recepten voor onder meer veganistische Japanse mayonaise, gyoza met een vulling van kimchi en tofu, Japanse pickles en mojito van sake met watermeloen. Umami smaken genoeg, want er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van ingrediënten als paddenstoelen, miso, dashi en tofu. Het boek is geschreven door Tim Anderson, een chef-kok die afstudeerde op de Japanse culinaire geschiedenis in de Verenigde Staten en zich daarna in Japan vestigde om zich verder te verdiepen in die keuken. Tim is eigenaar van het Japanse soulfoodrestaurant Nanban in Londen.
VEGAN JAPANEASY | TIM ANDERSON | GOOD COOK | ISBN: 9789461432483 | € 25,95

 

Benieuwd naar meer boeken? Je vindt ze in WINELIFE Magazine 70. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands