Hart voor natuurwijn

Hart voor natuurwijn

Stefan Vrielink is de uitmuntende sommelier van Restaurant Le Coeur in Amsterdam. Toekomstdroom: wijn én koffie. – TEKST KARIN LEEUWENHOEK

Hart voor natuurwijn

Wijn of koffie?

‘Dat is een strikvraag, want ik heb een passie voor allebei. Maar over wijn is nog zóveel meer te leren. Vanaf mijn 20e heb ik in koffiebars gewerkt en daarna 4 jaar voor een koffiebrander. Op een gegeven moment begon mijn aandacht te verschuiven, omdat de wereld van wijn nóg groter is. Tijdens mijn werk voor wijn- en koffiebar 4850 merkte ik hoeveel overlap die twee hebben. Naast de focus op smaak ben je bezig met de balans tussen zaken als zuren, fruitigheid en bitters. En zowel bij koffie als (natuur)wijn zie je de afgelopen jaren dezelfde ontwikkeling: er is veel meer aandacht voor de kwaliteit van het fruit, natuurlijker werken, meer subtiliteit en complexiteit.’

Heb je een voorkeur voor ‘Vin naturel’?

‘Wijn moet voor mij inderdaad zo puur mogelijk zijn. Dat begint met schoon werken in de wijngaard, zonder pesticiden. En dan gaat het verder in de kelder. Juist die natuurlijk gemaakte wijnen zijn zo interessant en complex. Mits ze goed gemaakt zijn uiteraard; het is heel moeilijk om een echt goede wijn te maken met minimale interventie. Voor de wijnkaart van Le Coeur zoek ik een balans tussen zo schoon, zo natuurlijk mogelijk, maar wel foutloos gemaakte wijnen. Liefst zonder sulfiet. Ik hou van wijnen die bijna elektrisch lijken door hun energie.’

(…)

 

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine editie 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

nl_NLNederlands