Cap Classique Producers Association werkt aan nieuwe categorie

Cap Classique Producers Association werkt aan nieuwe categorie

Momenteel is Cap Classique de snelst groeiende wijncategorie van Zuid-Afrika. Alleen wijnen die aan strenge voorschriften voldoen, mogen in Zuid-Afrika als Cap Classique worden geëtiketteerd. Vanaf de vintage 2021 worden producenten verplicht om het rijpingsproces in de tweede vergisting te verlengen van 9 naar 12 maanden, wat de kwaliteit en smaak ten goede komt. Daarnaast komt er in de nabije toekomst een geheel nieuwe categorie binnen de definitie van Cap Classique; bij deze is rijpingsproces nog veel langer en producenten mogen dan een speciale aanduiding op het etiket geven. – TEKST + BEELD WEBREDACTIE

Producenten van Cap Classique benadrukken het belang van rijping

Cap Classique bevindt zich van het begin tot eind van het proces in dezelfde fles. Tijdens dit proces ontstaan er belletjes, dit is het gevolg van een tweede, natuurlijke gisting. De tijd die de wijn doorbrengt in contact met de droesem, zorgen voor complexiteit, finesse en een elegantie in aroma en smaak.
De prijs van deze mousserende wijn is over het algemeen hoger dan die van gewone mousserende wijn. Dit komt door de smaken en aroma’s die deze wijn kent. Deze ontwikkelen zich op een natuurlijke wijze, wat meer tijd nodig heeft. De fles van de Cap Classique is speciaal ontworpen om de druk die door de gisting ontstaat, op te vangen.

De slogan van CCPA is ‘Perfected by time’. Ferreira licht toe: “Hier in de unieke wijnlanden van de Kaap, kennen wij geduld. Wij nemen de tijd om Cap Classique te maken, zoals het al eeuwen gebeurt. Hierdoor worden we later beloond met een prachtige mousserende wijn die een tijdloze klassieker is.”

 

Wil je meer wijnnieuws lezen? Bestel dan hier het nieuwste WINELIFE Magazine nummer 75.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.