Château Maris wijnen *GESLOTEN*

Château Maris wijnen *GESLOTEN*

Maak kans op één van de vier mooiste flessen van Château Maris wijnen – TEKST REDACTIE | BEELD CHÂTEAU MARIS WIJNEN

Château Maris

Château Maris is booming in Zuid-Frankrijk. Wijnmaker Robert Eden – zoon van een voormalige Britse minister – woont al sinds de jaren negentig in Frankrijk nadat hij overal in de wereld heeft samengewerkt met ervaren wijnmakers. Eden is samen met sustainable investor Kevin Parker eigenaar van Château Maris sinds 1997. Château Maris ligt in de hoger gelegen wijngaarden in de Minervois, in het Cru-gebied La Livinière. Vanaf het begin in 1997 zijn de wijngaarden van Château Maris geleidelijk omgezet naar de biologisch-dynamische zaaikalender. Hierbij is het ritme van de zon, maan, planeten en sterren bepalend voor de oogst, het zaaien en het wijnmaken.

EÉN VAN DE VIJF MEEST
MILIEUVRIENDELIJKE WIJNHUIZEN TER
WERELD

Maris geldt als een voorloper op het gebied van duurzame landbouw. Zo is de chais – de wijnmaakkelder – als eerste in de wereld gemaakt van hennep. Hennep is een organisch materiaal dat CO2 verbruikt. Door de plantaardige materialen blijft de chais op temperatuur, er is geen koeling of verwarming nodig. Château Maris is grotendeels zelfvoorzienend, de opgeslagen CO2 wordt gebruikt en zonnepanelen leveren de elektriciteit. Parker’s Wine Advocate is gek van de wijnen van Château Maris en waardeert ze steevast boven de 90 punten, Wine Spectator noemt ze als outstanding wines.

Château Maris siert de wijnkaart van menig (top) restaurant.

Maak kans op één van de vier mooiste flessen van Château Maris wijnen

Wij mogen 4x één van de mooiste Château Maris wijnen weggeven!
Dit zijn de vier mooiste Château Maris wijnen:

Château Maris Savoir Vieillir

Paarsrood, elegant en complex bouquet van aalbessen, grenadine en kersen. Brede, zachte structuur met een expressieve, genereuze fruitige smaak die niet te zwaar is maar fris en sappig met in de finale een heerlijke afdronk.

Ch. Maris La Touge

Diep donkerrood, in de neus impressies van zwarte bessen en bramen die zich voortzetten in de stevige smaak met fraai geïntegreerde zuren en rijpe, sappige tannines. Complex en een evenwichtige lange afdronk.

Ch. Maris Les Planels Bio

Een boeket van aroma’s al complex met enkele tonen van rijpe zwarte kersen, zwarte bessen, zoethout, peper en charcuterie. Dieppaarse kleur. Rijk, vol en toch elegant en vloeiend, met een geweldige textuur.

Maris Rose De Nymphe Emue

Deze Languedoc rosé heeft een intense kleur. In de neus en smaak tonen van klein rood fruit en citrusvruchten.

Doe mee en win!

Je kunt meedoen door ons en Cordier Wines te volgen op Instagram.

Tag in het bericht over Château Maris wijnen je vrienden, familie en/of collega’s met wie jij één van de mooiste Château Maris wijnen wilt drinken, waarom en welke fles wijn je wilt winnen.

Je kunt meedoen t/m 28 juni 2022.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Cordier. 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

nl_NLNederlands